Outdoor club :: Aktuality

Aktuality

Mini brigáda u báby na Bábě aneb Ramínko v nouzi

Termín: sobota 22.6.

Někdo o tom už slyšel, jiný ne, ale Ramínko vážně onemocnělo, vrátilo se do České republiky, pořídilo si chatu v lesích u Prahy a zjistilo, že je v mnohem horším stavu, než jak to vypadalo při prohlídkách. A od té doby se v tom plácá a uvítá jakoukoliv pomoc. Padl nápad, že místo velké brigády na Kartošce by se udělala malá, jednodenní brigáda v Psárech u Jesenice. Jako protihodnotu nejde nabídnout VIP termíny pro pobyt na Kartošce, ale hřejivý pocit u srdce, že jste pomohli někomu, kdo má sil pomálu.
Hlavní stavbyvedoucí je Peťa a ten má nejsofistikovanější úkol – nahodit hodně děravou zeď a vyrobit příčku v kuchyni. Ale jinak je tu práce pro každého.
  • Pro manuálně zručné typy být k ruce Peťovi a nebo sólo pro brusku, dřevěnou podlahu a dvě ruce.
  • Pro umělecké typy natírání okenic, případně koupelny.
  • Pro pyromany pálení zahradního odpadu.
  • Pro milovníky procházek sběr dřeva ve všudepřítomných lesích.
  • Pro adrenalinové typy rozebírání horních prken na pergole.
  • Pro botaniky posekání zahrady.
  • Pro milovníky posilování stěhování skříněk z patra do patra nebo vykopání kamenných schůdků nelogicky umístěných v zahradě.
  • Pro ty, kteří nesdílí žádnou z vášní uvedených výše vyklízení kůlny a podkládka betonových dlaždic.

Priority jsou zeď, příčka, broušení podlahy, stěhování skříněk, dále to může být dílem náhody a shody okolností.

Kdo bude mít čas a chuť se přidat, dejte vědět do králikárny

Nářadí tu vcelku je, kromě brusky a brusných papírů je tu krompáč, rýč, lopaty, sirky, zahradní hadice (kdyby se pyromanům něco zvrtlo), elektrická sekačka, kleště, šroubováky, žebřík, štětce, barvy, sekyra, pily atd. Pokud máte citovou vazbu na vlastní sadu nářadí, vezměte ho na výlet sebou, protože tady je vše v jednom, maximálně dvou exemplářích. Záchranka sídlí v nedaleké Jesenici a jsou zvyklí jezdit i k nám na kopec. :-)

Proviant bude k dispozici - bude guláš s chlebem (guláš domácí, od maminky), koláče z místní pekárny, nealko, čaj, káva. Dle přání je možné udělat k večeru táborák a opéct buřty (taky budou poskytnuty).
Dojet se dá až k chatě, ale počet parkovacích míst je omezený na dvě, ostatní by nechali auta na „křižovatce“ a posledních 50 metrů došli pěšky. Důrazně se doporučuje využít nějakou navigaci (např. Google maps to zvládá skvěle), protože nahoru vedou dvě cesty a zatímco po jedné pohodlně dojedete až nahoru, na druhé byste nadávali jako špačci a litovali své auto, že musí přeskákat půlmetrové díry v cestě (mapy.cz i Waze nabízejí automaticky tuhle druhou cestu). Hesla do navigace jsou: Psáry, č. evidenční 162 přes ulici Pod Vápenkou, Antonína Šimka a Úvozovou, tajné heslo pro znalce místního prostředí Bába III. Parkovací křižovatka je u č. evidenčního 166.

Detaily jak se tam dostat jsou zde

Hodí se psychická odolnost, protože během dne uvidíte polehávající a pospávající Ramínko, kterému díky nemoci dochází energie hodně rychle, což by vás nemělo rozhodit a hlavně omezit váš smysl pro humor – vítá se i ten černý! Milovníkům hororů Ramínko povypráví, co že mu to vlastně je. :-)

Ramínko, 15.06.2024, 10:00.